1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

 

Ruimtelijk denken

 

Beelddenkers hebben een goed ruimtelijk inzicht en genieten dan ook van meetkunde. Spellen waarbij ruimtelijk inzicht vereist is, gaan hen goed af. Ze spelen ook graag met constructiemateriaal zoals Lego en Knex.

Beelddenkers kunnen situaties gemakkelijk vanuit andere aanzichten bekijken. Bij het lopen door straten kunnen ze zich bijvoorbeeld goed voorstellen hoe het er van bovenaf uit ziet. Zij zien dan een plattegrond voor zich. Omgekeerd weten ze ook met behulp van een plattegrond goed de weg te vinden. Beelddenkers kunnen zich goed oriƫnteren in de ruimte.

Beelddenkers kunnen een object in hun hoofd laten draaien en vanuit verschillende perspectieven zien, 3D-denken. Dat kan problemen met zich meebrengen. Het omdraaien doen zij namelijk ook met letters en cijfers. Daardoor schrijven ze regelmatig in spiegelschrift. De letter b kunnen ze in hun hoofd alle kanten op laten draaien. Dan zien zij ook de letters d, p en q. Beelddenkers hebben moeite met het onderscheid tussen deze letters.